Saç dökülmesini önlemek

Saç dökülmesi durdurulabilir mi?

Saç dökülmesine karşı yapılabilecekleriniz nelerdir? ve bu önlemler saç dökülmesini önlemek için yeterli midir?

Özellikle genç erkekler saç dökülmesini fark ettikten sonra bir umutsuzluğa kapılıyorlar ve birçoğu çeşitli yöntem ve tedavilerle saç dökülmesini önlemek için mücadele veriyorlar.

Halk arasında saç dökülmesini önlemek üzerine birçok efsane olduğunu biliyoruz. Mesela çok sık duş alma saçlara zarar verir ve ya bazı şampuanlar saçları çok zayıflatır ve bu nedenle zayıflayan saçlar daha erken dökülür gibi. Saç dökülmesi yaşayan ve bu tarz efsanelere maruz kalan kimi insanlar saçlarını yıkamaktan ve taramaktan bile çekinir hale geliyorlar. Bu tarz efsanelere maruz kalan ve saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler de bu efsaneler yüzünden saçlarını yıkamaktan ve taramaktan bile çekinir oluyorlar. Çünkü saçlarını taradıkların da ellerine gelen saçların sebebini efsanelere bağlıyorlar. Bu efsaneler tabi ki gerçeği yansıtmıyor. Saç dökülmesi sorunu için her zaman somut tıbbi bir neden vardır.

Saç dökülmesini önlemek için ne yapabilirim?

Saç dökülmesinde dökülmenin nedeninin iyi araştırılması gerekir. Erkelerde ya da kadınlarda saç dökülmesi genetik nedenlerle yaşanmıyor ise durdurulması mümkün olabilir. Eğer genetik bir dökülme değil ise yani bir hastalıktan kaynaklanıyor ise hastalığın nedenlerine göre saç dökülmesini önlemek için çeşitli tedaviler uygulanabilir. Bunun için öncelikle mutlaka bir dermatolog ile görüşülmelidir.

Ortalama olarak normal bir insanda günlük 50 ila 100 saç teli kaybı normaldir. Her insan sağlıklı bir kafa derisinde ortalama 100 000 saç teline sahiptir. Her saç teli ortalama 0,1 mm incelikte ve elastiktir. Saçlar saç kökleri üzerinde beslenir. Bu kökler deri altında ki kılcal damarlarla bağlantılıdır ve bu sayede ihtiyaç duyduğu besinleri alır. Saç kökleri yeterli besinleri alamamaya başlarsa, saç oluşumu ve büyümü zarar görür.

Saçlar düzenli bir yaşam döngüsü içerisinde büyümeye devam eder. Bu döngü 3 aşamadan oluşur. Bu aşamaları belirtmek gerekirse, ilki oluşum aşaması (anajenfaz); bu aşama da 1000 gün ve 6 yıl arasındadır. Saç ayda 1 cm uzar. Devamında 1 ya da 2 haftal süren geçiş aşaması (katajenfaz) başlar ve son olarak birkaç aydan az süren dinlenme aşaması olan (telojenfaz) başlar. Bu aşamalardan sonra dinlenme aşamasına geçmiş olan saçı düşmeye yani dökülmeye zorlayan yeni bir saç oluşumu başlar.

Özet olarak saç dökülmesini önlemek için öncelikle sorunun neden kaynaklandığını bulmak gerekir. Çoğu zaman saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler doktora gitmek yerine yanlış bilinen efsanelerle zaman kaybettikleri için tamiri zor olan sonuçlarla karşılaşıyorlar.

Lütfen Dikkat: Bu sitede yer alan bilgiler,kişileri bilgilendirmek amacıyla yazılmış olup,hiçbir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar.

Warning; The informations in this web site is meant to inform, in no way can be used for the diagnosis or treatment of disease.

Warnung!: Die auf dieser Seite enthaltenen Informationen dürfen in keiner Weise für die Diagnose oder Behandlung von Krankheiten verwendet werden.

2015 © Copyright - Tüm Hakları Saklıdır. TR Hair Center by Adonis